IntoFlow

Over Intoflow

IntoFLow is het eigen programma van de FLowSmederij.

Hier smeden we flow met Slim Bewegen, KleedkamerPraat en SportBeleving.

In het IntoFLow groepsprogramma (6-12 deelnemers) smeden we flow door:
• wekelijkse Slimme Beweegmomenten & KleedkamerPraat in een inspirerende omgeving
• deelname aan een inspirerend sportevenement tijdens SportBeleving

Bij Slim Bewegen gebruiken we dié sporten en spelen die bijdragen aan de doelen van alle deelnemers. Dit gebeurt in groepsverband en is laagdrempelig. Het gaat vooral om plezier en wat minder om het winnen; het is niet competitief.

In de KleedkamerPraat stellen we iedere keer een thema centraal. De deelnemers bepalen zelf het thema of anderen kunnen het thema inbrengen. Of  het wordt bepaald door de actualiteit. Voorbeelden van thema's zijn: gezonde voeding en leefstijl, welke sport past bij je?,  zelfinzicht, solliciteren, doelen stellen, etc. 

We nemen als team tijdens SportBeleving deel aan sfeervolle sportevenementen, zoals de Zevenheuvelennacht, de Venloop, de Marikenloop of de Vierdaagse van Nijmegen.

We beloven je plezier en mooie Flowmomenten. Ook beloven we dat je na IntoFlow op een andere manier naar jezelf en je kansen kijkt.

Voor wie?
De inhoud van IntoFLow is vooral gericht op jongeren die op de een of andere manier vastlopen in hun studie, hun werk of de maatschappij.  Er wordt in principe gewerkt in groepsverband, maar natuurlijk zijn individuele trajecten ook mogelijk.

Ons IntoFLow programma: 

IntoFlow Basis : wekelijks Slim Bewegen, KleedKamerpraat en samen deelnemen aan evenementen.
IntoFlow XL: het basisprogramma aangevuld met individuele coaching en meer sportevementen.
IntoFLow Startfit: intenstief groepsprogramma van 12 weken gericht op sociaal maatschappelijke participatie.
IntoFLow Vitaal: wekelijkse IntoFLow-momenten en individuele coaching voor werknemers gericht op vitaliteit.

IntoFlow basis

veerkracht en vitaliteit

We smeden flow met Slim Bewegen, Kleedkamerpraat en SportBeleving.

Deelnemers hebben de volgende doelen:

 • Leren voelen (van grenzen)
 • Versterken van veerkracht
 • Plezier en zelfvertrouwen krijgen in laagdrempelig bewegen
 • Samen naar een sportevenement toewerken
 • Steviger in je schoenen leren staan
 • Gedragsverandering
 • Vitaliteit verhogen
 • Samen ervaringen delen en elkaar versterken
 • Verhogen van zelfvertrouwen

We hebben wekelijks Slim Bewegen met KleedkamerPraat.  
Bij Slim Bewegen gebruiken we dié sporten en spelen die bijdragen aan de doelen van alle deelnemers. Het gaat om laagdrempelig bewegen. Het gaat vooral om plezier. We geloven dat je vanuit plezier jezelf ontwikkelt en groeit. 

We beoefenen teamsporten, atletiekvormen, mindful bewegen, concentratieoefeningen en vecht- en verdedigingssporten.

In de KleedkamerPraat stellen we iedere keer een bepaald thema centraal. De deelnemers bepalen het thema of anderen brengen het in. Of het wordt bepaald door de actualiteit. Voorbeelden van thema's zijn: gezonde voeding en leefstijl, sportmogelijkheden, zelfinzicht, leren solliciteren en/of doelen stellen.

Uiteindelijk nemen we tijdens Sportbeleving deel aan sfeervolle sportevenementen, zoals de Zevenheuvelennacht, de Venloop, de Marikenloop of de Vierdaagse van Nijmegen.

We beloven plezier en mooie Flowmomenten. We beloven dat je na IntoFlow Basis op een andere manier naar jezelf en je kansen kijkt.

Voor wie?
De inhoud van IntoFLow Basis is vooral bedoeld voor jongeren die op de een of andere manier vastlopen in hun studie, hun werk of de maatschappij. Maar ook voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken.  We geloven in de kracht van een team en het werken in groepen.  Natuurlijk zijn individuele trajecten ook mogelijk.

Wat krijg je bij IntoFLow Basis:
 • Wekelijks Slim Bewegen en KleedkamerPraat
 • Groepsdeelname aan sportevenementen
 • Een FLowSmeden sportshirt
Kosten
De prijs voor deelname aan IntoFlow Basis bedraagt €55 ,- per maand en het inschrijfgeld bedraagt €30,- (bepaalde doelgroepen kunnen korting krijgen). Natuurlijk ben je welkom om een keer te komen kijken.
We starten een groep als we 8 deelnemers hebben.

Wil je meer informatie over IntoFlow Basis, neem dan contact met ons op.
Wil je naast IntoFLow ook individuele coaching en begeleiding? Kijk dan bij IntoFlow XL.

IntoFlow XL

veerkracht en vitaliteit

We smeden flow met  Slim Bewegen, KleedkamerPraat en SportBeleving.

Deelnemers hebben de volgende doelen:

 • leren voelen (van grenzen)
 • leren omgaan met druk
 • laagdrempelig plezier en zelfvertrouwen krijgen in bewegen
 • samen naar een sportevenement toewerken
 • steviger leren staan
 • leren keuzes te maken
 • gedragsverandering
 • vitaliteit verhogen
 • samen ervaringen delen en elkaar versterken

 

We hebben wekelijks Slim Bewegen met KleedkamerPraat.  

Bij Slim Bewegen gebruiken we dié sporten en spelen die bijdragen aan de doelen van alle deelnemers. Het is laagdrempelig. Het gaat vooral om plezier: we geloven dat je vanuit plezier jezelf ontwikkelt en groeit. We beoefenen teamsporten, atletiekvormen, mindful bewegen, concentratieoefeningen en vecht- en verdedigingssporten.

In de KleedkamerPraat stellen we iedere keer een bepaald thema centraal. De deelnemers bepalen zelf het thema of anderen brengen het in. Of het wordt bepaald door de actualiteit. Voorbeelden van thema's zijn: gezonde voeding en leefstijl, sportmogelijkheden, zelfinzicht, leren solliciteren en/of doelen stellen.

Uiteindelijk nemen we tijdens Sportbeleving deel aan sfeervolle sportevenementen, zoals de Zevenheuvelennacht, de Venloop, de Marikenloop of de Vierdaagse van Nijmegen.

IntoFLow XL omvat ook maandelijkse  individuele coaching en begeleiding. Hier kun je met één van onze coaches werken aan jouw eigen uitdagingen. Een ideale mix voor het realiseren en behouden van echte gedragsverandering. We beloven plezier en mooie Flowmomenten. We beloven dat je na IntoFlow op een andere manier naar jezelf en je kansen kijkt.  We beloven persoonlijke ontwikkeling.

De inhoud van IntoFLow XL is vooral bedoeld voor jongeren tot 27 jaar die op de een of andere manier vastlopen in hun studie, hun werk of de maatschappij. Maar ook voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken.  We geloven in de kracht van een team en het werken in groepen.  Natuurlijk zijn individuele trajecten ook mogelijk.

Wat krijg je bij IntoFLow XL:
 • wekelijks Slim Bewegen en Kleedkamerpraat
 • maandelijks individueel coachgesprek
 • deelname aan sportevenementen
 • FLowSmeden sportshirt
Kosten
De prijs voor deelname aan IntoFlow XL bedraagt €120,- per maand en het inschrijfgeld bedraagt €30,-  (bepaalde doelgroepen kunnen korting krijgen). Natuurlijk ben je welkom om een keer komen te kijken.
We starten een groep als we 8 deelnemers hebben. 
Wil je meer informatie over IntoFlow XL, neem dan contact met ons op.

IntoFlow startfit

in flow naar je startlijn

We smeden flow met Slim Bewegen, KleedkamerPraat en SportBeleving.

Het doel van IntoFlow Startfit is het werkfit maken van onze deelnemers; vooral jongeren / mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

IntoFLow Startfit is een 12-weken-programma met drie keer per week Slim Bewegen met KleedkamerPraat.Bij Slim Bewegen gebruiken we dié sporten en spelen die bijdragen aan de doelen van alle deelnemers. Het is laagdrempelig: het gaat vooral om plezier. We geloven dat je vanuit plezier jezelf ontwikkelt en groeit. We beoefenen teamsporten, atletiekvormen, mindful bewegen, concentratieoefeningen en vecht- en verdedigingssporten.

In de KleedkamerPraat stellen we iedere keer een bepaald thema centraal. Dit thema gaat over de (motivatie en passie van de) deelnemer en over maatschappelijke mogelijkheden.  


Thema’s die bij IntoFlow Startfit aan bod komen zijn o.a.:

 • je passie
 • je doel
 • zelfvertrouwen
 • solliciteren
 • discipline

Uiteindelijk nemen we tijdens Sportbeleving deel aan sfeervolle sportevenementen, zoals de Zevenheuvelennacht, de Venloop, de Marikenloop of de Vierdaagse van Nijmegen.

Wekelijks krijg je individuele coaching. Hier kun je met één van onze coaches werken aan jouw uitdagingen.

IntoFlow Startfit is de ideale mix om echte gedragsverandering te bereiken en vast te houden.
We beloven plezier en mooie Flowmomenten. We beloven dat je na IntoFlow Startfit op een andere manier naar jezelf en je kansen kijkt.  We beloven persoonlijke ontwikkeling. 

Voor wie?
De inhoud van IntoFlow Startfit is vooral bedoeld voor jongeren tot 27 jaar die op de een of andere manier achterstand hebben op de arbeidsmarkt. Maar ook voor anderen die een steuntje in de rug kan gebruiken op zijn of haar weg richting werk.  We geloven in de kracht van een team en het werken in groepen.  Natuurlijk zijn individuele trajecten ook mogelijk.

Wat krijg je bij IntoFLow Startfit:
 • 12-weken-programma
 • 3 keer per week 1 dagdeel Slim Bewegen en Kleedkamerpraat
 • wekelijks individueel coachgesprek
 • deelname aan sportevenementen
 • FlowSmeden sportshirt
We starten een groep als we 8 deelnemers hebben.

Wil je meer informatie over IntoFlow startfit, neem dan contact met ons op.

IntoFlow vitaal

(young) professionals

Met IntoFlow Vitaal smeden we flow voor jouw medewerkers met  Slim Bewegen, KleedkamerPraat en SportBeleving.

IntoFLow Vitaal is een 12-weken-programma, waarin we samen de strijd aangaan tegen burn-out. Dit programma kan incompany of bij individuele medewerkers worden ingezet.

Wekelijks gaan we groepsgewijs aan de slag met Slim Bewegen en met KleedkamerPraat.

Bij Slim Bewegen gebruiken we díe sporten en spelen die bijdragen aan de doelen van alle deelnemers. Het is laagdrempelig: het gaat vooral om plezier. We geloven dat je vanuit plezier jezelf ontwikkelt en groeit.  We beoefenen teamsporten, atletiekvormen, mindful bewegen, concentratieoefeningen en vecht- en verdedigingssporten.

In de KleedkamerPraat stellen we iedere keer een bepaald thema centraal: weer leren voelen,  voor jezelf opkomen, burn-out, leefstijl, etc.  De deelnemers bepalen zelf het thema of  anderen brengen het in. Of het wordt bepaald door de actualiteit.

IntoFLow Vitaal omvat ook individuele coaching en begeleiding. Hier kan de medewerker met één van onze coaches werken aan zijn of haar uitdagingen.

IntoFlow Vitaal is de ideale mix om inzicht te krijgen in je eigen gedrag en dit te veranderen.
Uiteindelijk nemen we tijdens Sportbeleving deel aan sfeervolle sportevenementen, zoals de Zevenheuvelennacht, de Venloop, de Marikenloop of de Vierdaagse van Nijmegen.

We beloven plezier en mooie Flowmomenten. We beloven dat de medewerkers na IntoFlow Vitaal op een andere manier naar zichzelf kijken.  We beloven persoonlijke ontwikkeling. 

Voor wie?
De inhoud van IntoFLow Vitaal is vooral bedoeld voor jongeren tot 27 jaar die op de een of andere manier achterstand hebben op de arbeidsmarkt. Maar ook voor anderen die een steuntje in de rug kan gebruiken bij het tegengaan van een burn-out.  We geloven in de kracht van een team en het werken in groepen. Natuurlijk zijn individuele trajecten ook mogelijk.

Wat krijg je bij IntoFLow Vitaal:

 • 12-weken- programma
 • wekelijks Slim Bewegen en KleedkamerPraat
 • 4 individuele coachgesprekken
 • deelname aan sportevenementen
 • Flowsmeden sportshirt
20% van de opbrengst gaat naar het mogelijk maken van IntoFLow-activiteiten voor deelnemers die het zelf niet kunnen betalen. We starten als we een groep van 8 personen bij elkaar hebben.
Wil je meer informatie over IntoFlow Vitaal, neem dan contact met ons op.